Hvad er adenosarkompatologi?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er adenosarkompatologi?
Hvad er adenosarkompatologi?

Video: Hvad er adenosarkompatologi?

Video: Hvad er adenosarkompatologi?
Video: Hvad er der I BOKSEN!? m. GUTTERNE pt. 1 2024, Marts
Anonim

Adenosarkom er en blandet form for livmodersarkom karakteriseret ved tilstedeværelsen af godartet kirtelepitel blandet med et sarkomatøst stroma. Histologisk brede papillære strukturer, kløfter, kirtler og cystiske strukturer er beklædt med endometrial-type epitel med mindre områder af fokal cytologisk atypi (fig.

Hvad er et adenosarkom?

En tumor, der er en blanding af et adenom (en tumor, der starter i de kirtellignende celler i epitelvæv) og en sarkom (en tumor, der starter i knogler, brusk, fedt, muskler, blodkar eller andet binde- eller støttevæv). Et eksempel på et adenosarkom er Wilms tumor

Er adenosarkom kræft?

Oversigt. Uterin adenosarkom er en sjælden malignitet Det er defineret som en bifasisk tumor sammensat af både sarkomatøst stroma og benignt epitel. Mens den sarkomatøse komponent norm alt er et lavgradigt homologt uterussarkom, består epitelet oftest af endometriumlignende celler.

Hvad forårsager adenosarkom?

Adenosarcoma opstår fra mesenkym alt væv og har en blanding af tumorkomponenterne i et adenom, en tumor af epiteloprindelse og en sarkom, en tumor der stammer fra bindevæv. Adenomet eller epitelkomponenten af tumoren er godartet, mens det sarcomatøse stroma er ondartet.

Hvor almindeligt er uterint adenosarkom?

Adenosarkomer er sjældne maligne sygdomme i kvindens kønsorganer, der tegner sig for ca. 5 % af livmodersarkomer.

Anbefalede: