Hvad er sunset krater?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er sunset krater?
Hvad er sunset krater?

Video: Hvad er sunset krater?

Video: Hvad er sunset krater?
Video: Den Gemte Struktur bag Before Sunset 2024, Marts
Anonim

Sunset Crater er en slaggkegle beliggende nord for Flagstaff i den amerikanske stat Arizona. Krateret er inden for Sunset Crater Volcano National Monument. Sunset Crater er den yngste i en række vulkaner, der er relateret til de nærliggende San Francisco Peaks.

Hvilken type vulkan er Sunset Crater?

Sunset Crater, en bas altisk askekegle i San Francisco Volcanic Field, Arizona, brød ud i 1085 A. D.

Hvad er unikt ved Sunset Crater?

Today Sunset Crater Volcano National Monument beskytter 3040 acres, der repræsenterer Colorado-plateauets seneste vulkanudbrud Det er den yngste, mindst eroderede slagkegle i San Francisco Volcanic Field. Meget af jordoverfladen er dækket af lavastrømme eller dybe vulkanske askeaflejringer.

Er Sunset Crater stadig aktivt?

Lokale askekegler er skabt af et engangsudbrud og vides ikke at bryde ud mere end én gang. Sunset Crater Volcano gik i udbrud for over 900 år siden, hvilket gjorde den til den yngste slaggkegle i et felt med over 600 vulkaner. Den er nu uddød og forventes ikke at gå i udbrud igen

Hvad forårsagede Sunset Crater?

Cinder-kegler dannes, når flydende bas altmagma blandes med vand under jorden … Da disse små stykker lava kølede af, faldt de tilbage til jorden som små sten kaldet slagg eller slagg. lapilli. Disse slagter hobede sig op omkring vulkanens udluftning og skabte en kegleformet bunke, som vi i dag kender som Sunset Crater Volcano.

Anbefalede: