Hvor kom ordet kartoffel fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kom ordet kartoffel fra?
Hvor kom ordet kartoffel fra?

Video: Hvor kom ordet kartoffel fra?

Video: Hvor kom ordet kartoffel fra?
Video: Osmolality Vs Osmolarity (with a mnemonic) 2024, Marts
Anonim

Det engelske ord potato kommer fra spansk patata (navnet brugt i Spanien). Det Kongelige Spanske Akademi siger, at det spanske ord er en hybrid af Taíno batata ('sød kartoffel') og Quechua papa ('kartoffel').

Hvem skabte ordet kartoffel?

Ordet kartoffel kommer fra batata, Taino-ordet (et caribisk sprog) for sød kartoffel. Spanierne kaldte det patata, og det blev til kartoffel på engelsk.

Hvornår blev ordet kartoffel opfundet?

potato (n.)

1560s, "sød kartoffel", fra spansk patata, fra et caribisk sprog i Haiti batata "sød kartoffel." Søde kartofler skulle først introduceres til Europa; de var i dyrkning i Spanien i midten af 16c. og i Virginia i 1648.

Hvad hedder en kartoffel egentlig?

Kartofler er kritisk for verdens fødevareforsyning og er den fjerde mest dyrkede afgrøde. … De kaldes også " spuds", som sandsynligvis opstod for århundreder siden fra en betegnelse for en spade, der blev brugt til at grave huller til at plante kartofler. Efter at have været dyrket i århundreder er der tusindvis af kartoffelsorter på verdensplan.

Hvorfor er kartoffel ikke en rod?

Kartoffel betragtes som en stængelgrøntsag, fordi den vokser i underjordiske stængler, kendt som stoloner. Kartoffelknolde anses for at være tykke stængler, hvor knopperne spirer stængler og blade. Rødder har ikke de ovennævnte egenskaber, og derfor betragtes kartoffel som en stilk og ikke en rod.

Anbefalede: